Verkeersslachtoffer

Naast mijn wekelijkse portie M&M’s, vierlaags wc-papier en voldoende slaap, valt ook mijn iPhone in de categorie Eerste Levensbehoeften. Toen ik na een boodschappensessie naar huis fietste met een kort broekie aan wat (ondanks alle M&M’s) een beetje wijd zat, gebeurde het onvermijdelijke: m’n telefoon viel voor de vierhonderdtweeëntachtigste keer uit mijn broekzak.

Gezien de zwaarte van mijn boodschappentas, mijn grote talent voor enkeltjes-asfalt-met-fiets-en-al en mijn op ervaringen uit het verleden gebaseerde zelfkennis, besloot ik eerst om maar niet achterom te kijken. Na welgeteld drie meter won mijn nieuwsgierigheid het van mijn verstand en wierp ik een voorzichtige blik over mijn schouder:

Ik ontdekte dat het mijn Grote Liefde was die op straat lag EN dat er binnen nu en tien seconden een auto over hem heen ging rijden. Hoewel ik van die auto nog niet eens zo onder de indruk was na mijn aanvaring met een trein vorig jaar, keerde ik snel mijn fiets en sprong ik tussen telefoon en auto; een levensreddende actie.

Dacht ik.

Ik had niet helemaal voorzien dat ie beschadigd zou zijn. De voorgaande vierhonderdéénentachtig aanvaringen met vloeren, traptreden, autostoelen en stoepranden had ie immers ook overleefd. Helaas was er deze keer sprake van een ‘scherven-brengen-geluk-scherm’: op naar de telefoondokter!

De dagen zonder smartphone die volgden, waren totaal niet te doen. Geen mail, Whatsapp, Twitter en Facebook: na m’n telefoon, was ook mijn sociale leven aan diggelen. De melding van mijn oude Samsung dat na dertig sms’jes m’n inbox vol was, resulteerde in de druppel: nog geen dag later zat ik aan de keukentafel bij een Nieuwleusense huisvader die de splinternieuwe 3Gs van z’n zoon wel even aan me zou verkopen. “Mien jong’n vindt de iPhone 4 toch net wat meuier.” Aha.

Inmiddels ben ik al ruim een week gelukkig met mijn nieuwe Grote Liefde. Ik heb hem zelfs, tegen al mijn principes in, van een hoesje voorzien: liever een mietje met een hoesje dan een stoertje zonder sociaal leven.

En m’n oude schat? Die is inmiddels gewoon weer gemaakt. Iemand een telefoon kopen? Bij voorkeur een Nieuwleusenaar, want da bint voan die oardige mensee!

Een reactie op “Verkeersslachtoffer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s