Paddenstoelensoep

Blaadjes op het spoor: de nachtmerrie van iedere treinreiziger. Om nog maar niet te spreken van hagel, ijs, sneeuw en vastgevroren wissels. Gelukkig is de NS goed voorbereid op een Nederlandse winter met Siberisch karakter.

Terwijl ik vorige week zondag, nagenietend van mijn cappuccino op het 25 graden warme Museumplein, in de trein richting Utrecht zat, werd er omgeroepen dat onze geliefde spoorwegenprovider een wintertest deed. Ze hadden er geen mooiere dag voor kunnen uitzoeken.

Het was nét winter in de trein, zolang je maar niet naar buiten keek, bedacht dat je helemaal geen jas bij je had en deed alsof het donker was in plaats van je zonnebril af te zetten.

Eenmaal uit de trein, wist ik nippend van mijn gratis (!!) koffie een gevulde koek te scoren en de mensen die me erwtensoep probeerden aan te smeren te ontwijken. Vervolgens stapte ik, met-zonder-jas, op de fiets om langs bomvolle, zonnige terrasjes naar huis te fietsen.

Hoewel het geheel op mij overkwam als een skiles in de woestijn, was de NS zeer tevreden over de ‘geslaagde’ test: “We zijn klaar voor de winter!” zei een NS-woordvoerder.

Terugblikkend op de afgelopen paar dagen stel ik voor om nog wél even een herfsttest te overwegen. Iemand een kopje paddenstoelensoep?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s